DeepTouch ontspanningsmassages:
wat maakt ze speciaal?

Ontspanningsmassages
DeepTouch ontspanningsmassages hebben een uitzonderlijk effect. Al vanaf het begin merk je een rust waaraan je je kunt overgeven. Tijdens de massage ontspan je steeds meer, tot je een punt bereikt waar rust en liefde hun werk doen. Wat merk je daarvan?

Deze ontspanningsmassages werken direct

Je kunt tijdens en na deze holistische ontspanningsmassages diverse dingen merken:

 • een heerlijke, diepe fysieke ontspanning. Je hele lichaam hoort er weer bij. Soms heb je nog dagen een voortsluimerend bewustzijn van stromende energie, van ontspanning in jezelf;
 • je kijkt een tijdje onbekommerd naar je eigen zorgen (die je trouwens tijdens de massage was vergetensmiley);
 • een weldadige meditatieve kalmte;
 • minder last van klachten, vooral wanneer die met stress te maken hebben. NB.: toch is dit geen therapie; zie hieronder;
 • je ervaart contact van een bijzondere kwaliteit: persoonlijk, liefdevol en respectvol. Emoties kunnen loskomen, wat een grote opluchting kan geven.

Een massagereeks verandert je

Door je regelmatig te laten masseren gebeurt er op den duur nog meer:

 • je zelfkennis groeit en je accepteert jezelf meer (van binnen en van buiten);
 • je durft meer voor jezelf te vragen/op te komen;
 • je voorkomt klachten. Je herkent eerder signalen van je lichaam en merkt sneller wanneer je spanning begint op te bouwen. Daardoor kun je er op dát moment iets aan doen;
 • je kunt je over je aanrakingsschroom heenzetten;
 • je durft meer te genieten.

Deze veranderingen kunnen ook je contacten met anderen beïnvloeden. Je voelt duidelijker dat jij -los van alles buiten jezelf- de moeite waard bent: je komt sociaal wat steviger te staan.

Al met al helpt de massage je op elk vlak met 'loslaten': van je spieren, maar ook van je emoties, je zorgen, je onzekerheden, je 'ik'. Je schudt eventjes alles op; het is een interne schoonmaak. Het resultaat: door deze ontspanningsmassages kom je beter in je vel te zitten.

De massagetechnieken voor totale ontspanning

Welke massagetechnieken maken dat je je meer dan alleen lichamelijk ontspant?

De ontspanningsmassage die ik geef, valt in de categorie 'holistische massage'. Het is een hele vriendelijke en bijna speelse massagevorm die je bij uitstek helpt om je in je totaliteit goed te voelen. Ik kies daarbij uit een range van geschikte massagetechnieken:

 • lange strijkingen geven je een diep gevoel van heelheid ('alles hoort erbij');
 • knedingen zorgen plaatselijk voor ontspanning;
 • gewrichtsbewegingen voelen aan alsof er lucht en ruimte in je gewrichten komt, zodat ze heerlijk los kunnen bewegen;
 • energetische massagetechnieken verbeteren je energiedoorstroming en geven je rust of juist extra energie;
 • reflexzone-technieken maken vooral de voetmassage prettig en effectief;
 • holistic pulsing brengt zacht je hele lichaam in beweging; alsof je gewiegd wordt.

Vrijwel altijd integreer ik de massagetechnieken binnen een 'Esalen-stijl' van masseren. Die stijl is ontwikkeld in Californië en kenmerkt zich vooral door het steeds weer terugkomen van lange vloeiende bewegingen en door een grote rust en speelsheid. Er is een duidelijk persoonlijk contact tussen masseur en cliënt (dus geen technische, onpersoonlijke benadering), waarbij respect voorop staat. Wil je meer weten over deze bijzondere vorm van masseren, kijk dan eens bij www.esalen.org.

Holistische massage verschilt per keer

Jij bent als cliënt uniek. Je verschilt van álle andere cliënten door je lichaamsbouw, je behoeftes, je reactiepatronen, je gevoeligheden, je hele voorgeschiedenis. En per massagesessie kunnen ook nog eens je behoeften verschillen ('laten verwennen / werkdruk kwijt / emotioneel ontladen' etc.). Daarom zoek ik tijdens de sessie naar een combinatie van massagegrepen die het beste bij jou en bij dat moment past.

Ontspanningsmassages zonder therapeutische aanpak

Ik bied je geen therapeutische (= op klachten gericht) aanpak, maar een algehele ontspanningsmassage. Je bent zoveel meer dan een 'lichaam met een klacht'. Het gaat om het totále welzijn, ofwel hoe je er lichamelijk, maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en sociaal aan toe bent. Hóe die diepe ontspanning uitpakt, verschilt per persoon, per situatie, per keer. Ik heb dat letterlijk niet in handen. Wél ervaart bijna iedereen de massage als helend.

Meer info

Massage video's en foto's